Ny svenn i bransjen
Forrige uke gjennomførte Nicolai Hammeren sin svenneprøve hos Baker Skoglund i Sarpsborg. 20-åringen elsker å teste ut nye oppskrifter og gleder seg til å fortsette å utvikle seg i faget
Liker du deg på kjøkkenet? Er du kreativ, liker å jobbe med hendene og kjenner litt på lykkefølelsen når lukten av gjærbakst brer seg i huset? Hvis du i tillegg er nøyaktig og effektiv og er opptatt av kvaliteten på det vi spiser, er kanskje baker- og konditorfaget noe for deg. Her får du prøve deg på mye mer enn bare pepperkaker!
På disse sidene finner du informasjon om hvordan og hvor du kan bli baker eller konditor. Vi håper du får svar på det du måtte lure på, hvis ikke er det bare å sende oss en mail.
Som ferdigutdannet baker vil du være i stand til å forvandle en tilsynelatende uformelig gjærdeig til de herligste brød, boller eller rundstykker.
Som konditor vil du i likhet med mange tradisjonsrike yrker, være nødt til å beherske klassiske og utprøvde teknikker.
Forrige uke gjennomførte Nicolai Hammeren sin svenneprøve hos Baker Skoglund i Sarpsborg. 20-åringen elsker å teste ut nye oppskrifter og gleder seg til å fortsette å utvikle seg i faget
Brage widerøe gjennomførte i dag en god svenneprøve på Håndverksbakeriet i Vestby. Han er glad i håndverket og vil fortsette å jobbe i håndverksbakeri i fremtiden.
Joakim Vold er lærling på Håndverksbakeriet i Vestby, og bestod i dag svenneprøven i bakerfaget. Nå drømmer han om en jobb som gir han mulighet til å reise.
14. mai gikk Hassan Janaqow opp til svenneprøven i bakerfaget. Han besto etter å ha gjennomført en flott svenneprøve. Nå gleder han seg til å få mer erfaring.