Redd overskuddsbaksten med Too Good To Go

BKLF står sammen med Too Good To Go i kampen mot matsvinn. Det gleder oss at mange av våre medlemmer har redusert svinnet sitt betraktelig ved å selge overskuddsmat gjennom den populære appen. Redder man én forundringspose om dagen, har man i løpet av et år spart miljøet for utslipp tilsvarende ti flyturer mellom Oslo og Bergen!

Hender det at brød, søtbakst, påsmurt eller annen mat blir til overs på slutten av dagen – eller at det blir overskudd ved produksjonsbakeriet? 1,3 millioner nordmenn sitter klare til å kjøpe denne maten, forteller Too Good To Go. Gjennom appen deres reddes det opp mot 7000 forundringsposer med overskuddsmat hver eneste dag.

Så langt bruker 900 bakerier og kaféer over hele landet Too Good To Go for å redusere matsvinnet sitt, inkludert de fleste av BKLF sine medlemsbedrifter.
Nå håper Too Good To Go på å nå ut til resterende bakerier og kaféer. I den pågående kampanjen «La oss redde bakevarene!», spanderer de administrasjonsgebyret ved oppstart innen 15. april.

Fordeler:

  • Et miljøtiltak som virkelig monner
  • Positiv, grønn markedsføring
  • Gjør svinn om til inntekt
  • Bli oppdaget av nye kunder
  • Enkel og fleksibel løsning, tilpasset den enkeltes behov og rutiner
  • Betaling skjer via appen – bakeriet får inntekten direkte inn på konto

- Vi vet at det ligger hardt arbeid, stolthet og kjærlighet bak hvert brød og hver kanelbolle. Sammen kan vi passe på at også bakverk som ikke blir solgt på vanlig måte kommer til glede, istedenfor å ende opp som avfall eller dyrefôr, som per definisjon også er matsvinn. Å redusere matsvinn er i tillegg et av de viktigste bærekraftstiltakene et bakeri kan gjøre – kanskje det aller viktigste, forteller Hanne Johansen i Too Good To Go.

Vi i BKLF oppfordrer alle medlemmene våre til å bli med i kampen mot matsvinn. Dersom du ønsker en uforpliktende samtale med Too Good To Go, kan du registrere deg på denne siden, så tar de kontakt.