Cerealfagdagen 2023
8. mars inviterer vi sammen med Nofima til Cerealfagdagen 2023. Dagen vil være en ypperlig arena for både å samle ny kunnskap og mingle med andre i bransjen.
8. mars inviterer vi sammen med Nofima til Cerealfagdagen 2023. Dagen vil være en ypperlig arena for både å samle ny kunnskap og mingle med andre i bransjen.
BKLF og Nofima arrangerer Cerealfagdagen 2023 i Nofima sine lokaler på Ås. Vi starter dagen med å gi et overblikk over verdenssituasjonen og hvordan dette påvirker matnæringene. Deretter blir perspektivet mer nasjonalt. Vi får høre om hvilken rolle norsk korn kan spille i et matsikkerhetsperspektiv, og hvordan kornbøndenes rammevilkår påvirker dette.
Havre er populært, og brukes i stadig flere produktkategorier. Det blir både praktiske tips til bruk og foredrag om satsinger, smak og muligheter og utfordringer. For å inspirere til gode samarbeid møter vi bonde Heidi Hemstad på Ousdal Gård og Morten Hals, eier av Baker Hansen, som forteller om verdiene ved deres gode samarbeid om spelt.
Dagens ordstyrer er kommunikasjonsleder Wenche Aale Hægermark i Nofima.
Kaffe og registrering fra kl. 9.00
9.30 Velkommen ved forskningssjef Kristin Hollung, Nofima
Det store bildet og de viktigste trendene for matnæringene ved adm.dir. Øyvind Fylling-Jenssen, Nofima
Norsk korn i et matsikkerhetsperspektiv ved daglig leder Amund Dønnum, Partnerskapet for norsk matkorn og planteprotein
Bakeskole – Baking med norske råvarer ved Nofimas bakermester Fredrik Andresen
10.30 – 10.50 Minglepause med kaffe og bakst med norske råvarer
Rammevilkår for dyrking av korn ved leder av kornutvalget Anders Klaseie, Norges Bondelag
Smaken av havredrikk og andre plantedrikker ved sensoriker Solveig Nersten, Nofima
Bakeskole – Havrebaketips ved Nofimas bakermester Fredrik Andresen
Tine satser på norsk havre – Om Gryr ved Henriette Soldal og Madelaine Haugli, Tine
Muligheter og utfordringer ved bruk av havre i plantebaserte produkter ved forsker Anne Rieder i Nofima
Bakeskole – Hvordan gjøre det mer stabilt å bake med urkorn ved Nofimas bakermester Fredrik Andresen
13.35 – 14.00 Minglepause med kaffe og småsøtt
Jæder satser på kjøttalternativer med norsk korn ved markeds- og bærekraftsjef Rakel Wester, Jæder Ådne Espeland
Bonden & Bakeren – samarbeid som spelt skaper positive synergier ved bonde Heidi Hemstad, Ousdal Gård og Morten Hals, eier av Baker Hansen
Oppsummering ved direktør Gunnar Bakke, Baker- og konditorbransjens landsforening (BKLF)