Shortbread
25 g mandelmel
150 g smør
zest av en sitron
25 g eggeplomme
130 g mel
1/2 ts bakepulver
Sett ovnen på 180 grader. Pisk sammen mandelmel, smør, sitronzest. Tilsett eggeplomme.
Bland forsiktig inn mel og bakepulver med en slikkepott. Sprøyt ut i små kakeringer (5 cm) og stek i ca. 15 min.
Sitroncurd
1 plate gelatin
90 g egg
100 g sukker
5 g maizena
70 g sitronsaft
zest av 1 sitron
135 g smør i terninger
Bløtlegg gelatinplaten. Bland egg, sukker og maizena. Kok opp sitronsaft og zest, og rør 2/3 av
juicen i eggeblandingen. Sett det tilbake på platen, og kok det 1 min. Tilsett gelatin, og la det avkjøle i noen minutter. Tilsett så smør i terninger. La den stå ca. to timer på kjøl før du sprøyter sitronkremen på shortbread med en stjernetyll. Pynt med pikekyss.
Pikekyss
90 g eggehviter
90 g sukker
90 g melis
konditorfarge
Pisk eggehvitene og sukker til marengs. Tilsett så melis og konditorfarge. Bruk en sprøytepose, og lag små pikekyss. Stek pikekyssene på ca. 120 grader i ca. 50 min. Pynt kakene med blomster og sukkerkrøller.