Nye kostråd: riktig og viktig

Publisert

Helsedirektoratet presenterte de nye kostrådene torsdag 15. august under Arendalsuken. NHO Mat og Drikke er i hovedsak fornøyd.

— NHO Mat og Drikke er i hovedsak fornøyd med de nye kostrådene og de justeringene Helsedirektoratet har gjort etter høringsperioden. Det er riktig og viktig at de nye kostrådene dreier seg om helse og er kunnskapsbaserte. Rådene fortsetter å gi bedriftene de nødvendig lange linjene å forholde seg til og navigere etter, sier Petter Haas Brubakk, administrerende direktør i NHO Mat og Drikke.

Les de nye kostrådene her

— At kostrådene kun handler om helse gir en god plattform for det videre folkehelsesamarbeidet og gir norske mat- og drikkeprodusenter den forutsigbarheten som er avgjørende for å kunne videreutvikle eksisterende og utvikle nye produkter, sier Brubakk. 

— Vi har tidligere påpekt at en nedre grense på inntil 350 gram rødt kjøtt i uken ikke entydig kan begrunnes ut fra kunnskapsgrunnlaget for de nye rådene, sier han. 

Brubakk sier at  med de nye rådene på plass har vi et felles grunnlag for å arbeide videre med kosthold og folkehelse gjennom hele verdikjeden for mat og drikke. - Da er det også viktig at hele offentlig sektor også er lojale til rådene og legger disse til grunn i all sin virksomhet, understreker han. 

Brubakk sier at NHO Mat og Drikke vil bruke tid på å sette seg inn i detaljene i begrunnelsen for rådene.

Les mer om kosthold og folkehelse hos NHO Mat og Drikke