Skal være med og kåre Årets Konditor 2025
Hun var dommer i det populære tv-programmet "Hele Norge Baker", sammen med Pascal Dupuy. Nå skal Linda Roalstad være med og kåre Norges beste konditor.
Hun var dommer i det populære tv-programmet "Hele Norge Baker", sammen med Pascal Dupuy. Nå skal Linda Roalstad være med og kåre Norges beste konditor.
NM i konditorkunst, eller Årets Konditor, arrangeres på Umami Arena i mars. Dette er den viktigste konkurransen for konditorer i Norge, og alle som er på messen kan komme og se våre fremste konditorer konkurrere om å bli Årets konditor 2025.
Sammen med Morten Dalevold Carlson (hoveddommer) og Cathrine Nilsen, skal Roalstad bedømme konkurrentene og kåre en verdig vinner av NM i konditorkunst den 20. mars 2025.
Roalstad er utdannet kokk og konditor, og har jobbet i bransjen i 15 år. Hun har erfaring fra både konditori, restaurant og hotell, og har blant annet vært konditorsjef hos Pascal og Hotel Continental. I dag er Roalstad ansatt hos A La Carte Produkter, hvor hun jobber som teknisk rådgiver for sjokolade og konditorprodukter, i tillegg til salg og import av konditorvarer.
Hvorfor ville du være dommer i Årets Konditor 2025?
- Årets konditor er en milepæl for mange ambisiøse konditorer, og det er viktig for meg å følge med den yngre garden videre og samtidig kunne fortsette å inspirere konditorer med min kunnskap og interesse for faget.
Hvorfor syns du det er viktig med konkurranser?
- Konkurranser er med på å skape mestringsfølelse og disiplin for utøverne, samtidig som de blir nødt til å holde ro og kontroll i stressende situasjoner. Denne erfaringen er herlig å mestre og vil alltid være til stor hjelp utover i karrieren.
Hvorfor oppfordrer du folk til å melde seg på NM i Konditorkunst?
Å være med på konkurranser åpner dører og fører til nytt bekjentskap. Det er viktig for oss konditorer å bli kjent med hverandre og lære av hverandre, og en konkurranse kan inspirere og motivere flere til å satse på denne fantastiske lidenskapen!
Årets konditor 2023 holdt et svært høyt nivå, og ifølge hoveddommer Knut Harald Sørdal var nivået mange hakk høyere enn noen gang tidligere. Kan du si litt om dine forventninger til Årets konditor 2025?
Jeg forventer at nivået er høyt som det var i 2023, da det året satte en ny standard. Vi har så utrolig mange talenter der ute, så vi skal ikke se bort ifra at 2025 vil overgå enda mer!