Bli medlem i et faglig fellesskap

Som medlem i bransjeforeningen BKLF blir du med i en demokratisk organisasjon som bygger på et bredt fellesskap og som ivaretar baker- og konditorbransjens betingelser og fremtid. Du får også tilgang til flere økonomiske og faglige fordeler. BKLF tilbyr medlemskap både for bedrifter og enkeltpersoner.

Vårt samfunnsoppdrag

Styrke rekrutteringen til bransjen ved å inspirere og veilede til satsing på fagkunnskap og kompetanse, som igjen bidrar til at det skapes og utvikles bærekraftig lønnsomhet i hele bransjen.

Medlemsfordeler bedriftsmedlemmer

  • Råd og veiledning om bakeridrift                                               
  • Hjelp til rekruttering                                                                         
  • Søknadsordning om stipend                                                        
  • Nytt fra bransjen og verktøykasse med diverse skjema for din bedrift
  • Gratis bransjeveileder for IK-Mat bedrift
  • Gratis bruk av Brødskala`n på all emballasje
  • Gratis bruk av merket "Håndverksbakeri" etter søknad
  • Næringspolitisk påvirkning for bransjen
  • Faglig og sosialt nettverk
  • Tilgang til Visma Innkjøpsportal

Medlemsfordeler personlig medlem

  • Søknadsordning om stipend
  • Faglig og sosialt nettverk
  • Tilgang til Visma Innkjøpsportal
  • Tilgang til tidligere fagblad som er digitalt arkivert

Dette har Baker- og Konditorbransjens Landsforening jobbet med de siste årene:


• Etablering av eget opplæringskontor for bransjen.
• Etablering av eget utdanningsløp på Vg2 baker og konditor.
• Nye lærebøker som bygger på den nye læreplanen for baker- og konditorfaget og lærebok om trygg mat, bransje og arbeidsliv.
• Etablering av fagskoletilbud for baker- og konditorsvenner.
• Utarbeidet nasjonal bransjestandard for IK-mat for baker- og konditorbransjen, anerkjent av Mattilsynet
• Initiert egne nettverk for baker- og konditorsvenner, medlemmer i svennenemder og yrkesfaglærere.
• Videreutvikling av Brødskala`n som BKLF er merkeeier av.
• Tilrettelegging av nasjonale konkurranser (NM) for baker- og konditorfaget
• Drift av Baker- og Konditorlandslaget som har tatt flere internasjonale medaljer i VM de siste årene.
• Etablering av merkeordningen sertifiseringsordning med eget bedriftsmerke for håndverksbakeri som fremhever fagkunnskap, håndverk og bruk av norske råvarer.
• Etablering og organisering av kåringen «Årets Bakeri».
• Etablering av en årlig Baker- og konditorkonferanse.
• Frontet næringspolitiske utfordringer for norsk Baker- og Konditor- bransje ovenfor politikere og myndigheter.
• Etablering av bransjens nøytrale kompetansesenter som tilbyr en rekke kompetansetilbud til bransjen.
• Utarbeiding av rapporter og undersøkelser om norsk baker- og konditorbransje.
• Skaffet midler fra Innovasjon Norge til ulike utviklingsprosjekter for bedriftsmedlemmer

Bli kjent med våre medlemsbedrifter

  1. |

    Bli kjent med Rosenborg Bakeri

    Rosenborg Bakeri er et av Trondheims største bakerier, med en omsetning på over 100 millioner kroner. Til tross for høy omsetningen og et rikt varesortiment, har de bevart en stor andel håndverksbakst i det 123 år gamle familiebakeriet.

  2. |

    Bli kjent med Bakst&Brygghuset

    Øystein Hoff begynte å jobbe i bakeri da han var ti år. Etter mange år i bransjen, kjøpte han Thomsen Bakeri i Åsane, og døpte det om til Bakst&Brygghuset. Å gå tilbake til håndverket syns han var utrolig kjekt.

  3. |

    Bli kjent med Stavanger conditori

    Per Arvid Aartun var ansatt som baker i det lokale bakeriet Mesterbakeren i Stavanger, før han etablerte et ekte håndverksbakeri i lokalene til sin tidligere arbeidsgiver.