Creme Brulee

Creme brulee er den perfekte desserten i sommervarmen. Lett å lage og ikke for mektig å spise.

Ingredienser Creme Brulee

2 dl H-Melk
2 dl Fløte
70 g Sukker
1 stk Vaniljestang
4 stk Eggeplommer
 
Litt sukker til gratinering

Slik gjør du:

1. Lag en creme anglaise slik: ta melk, fløte, sukker og del vaniljestangen og skrap ut frøene i en kjele. Kok opp. Pisk opp eggeplommene lett med en pisk. Hell ca. halvparten av melkeblandingen over eggeplommene mens du rører rundt. Ha alt tilbake i kjele og rør i bunnen med en slikkepott hele tiden. Varm på middels varme til 80°C. Du vil se at den begynner å tykne litt. Sil over i en annen bolle.

2. Fordel i 4 creme brulee skåler eller andre små ildfaste former.

3. Sett formene i en langpanne fylt med vann. Må minimum dekke halve.

4. Stek på 150°C i 30 – 40 min. Til den stivner og får en puddingkonsistens.

5. Avkjøl

6. Dryss sukker over i et tynt lag som dekker.

7. Bruk en creme brulee-brenner til å karamelisere sukkeret med.

8. Nyt!

 

Tips og triks

Dersom du ikke har en creme brulee-brenner kan du bruke grillfunksjon på stekeovnen på full varme. Sett formen helt øverst i stekeovnen. Dette tar rundt 3 min.