Grove havremuffins

Havre i muffins? Javisst. Det gir enda mer god sødme og er kjempegodt! Stek på riktig varme og ikke bland alt for hardt, så blir det bra dette!

Ingredienser Havremuffins

Forberedelsestid: 15min
Steketid: 16-20min
Grader: 190

130g Havremel
65g Sammalt hvete
85g Hvetemel
125g Brunsukker
4g Bakepulver
4g Natron
3g Salt
7g Kanel
220g Melk
120g Smeltet meierismør
50g Rapsolje
1 sitron Sitronskall
2stk Egg

Slik gjør du

Visste du at...

Kostfibrene i havre har god evne til å holde på vann. Det vil si at brød med havre holder seg saftige svært lenge. Havre gir også en meget god, nøttaktig smak til brødet.

Alle tørre ingredienser blandes sammen.

  1. Eggene (to store, evt. tre hvis små) skal sammenvispes lett. Alle de våte ingrediensene samt revet skall fra 1 sitron vispes godt sammen. Hell dette så over i de tørre ingrediensene og bland godt.

  2. Vend inn ønskede bær/frukter/nøtter tilslutt. Jeg har i mine brukt en blanding av bringebær og blåbær. Nytes best lunkne. Kan godt fryses, pakk de godt inn i plast eller legg de i en tett fryseboks.

  3. Rørsukker drysses over før stek (evt vaniljesukker) – her er steketiden på ca.16-20 min på 190°C.

  4. Montering: Smør gjerne muffinsformene med f.eks litt formfett før du fyller de litt over halvfulle med røre. Rørsukker strøs lett over før de skal stekes.

 

Tips/triks:

Ved bruk av frosne bær kan det være lurt i drysse litt hvetemel over og sikte av evt. overskuddsmel. Da slipper du at bærene slipper fargen i hele røra di under steking. Blåbær er nok en «versting» her.

Om du ikke har havremel, kan du lett lage dette selv ved å kjøre havregryn noen runder i en foodprosessor. Sikt gjerne imellom hver runde slik at du tar vare på det som allerede er finmalt.