Havrecookies

Hva er bedre enn lukten av nystekte kjeks på en sur vårdag? Dette er en veldig enkel og god oppskrift til cookies som alle kan lage. Lages på 1-2-3 og smaker fantastisk godt!

Ingredienser havrecookies:
150 g Smør (romtemperert)
200 g Brunt sukker
1 stk Vaniljestang
1 stk Egg
200 g Hvetemel
100 g Lettkokte havregryn
5 g Bakepulver
150 g Melkesjokolade

Slik gjør du:

  1. Pisk sukkeret og smøret sammen.
  2. Ha i frø fra vaniljestangen (snitt vaniljestangen i to og skrap ut frøa).
  3. Bland i egg.
  4. Skrap ned på sidene for å få med alt smøret og sukkeret.
  5. Ha i alt det tørre.
  6. Hakk melkesjokoladen i litt mindre biter.
  7. Bland i melkesjokoladen tilslutt.

Rull deigen til en avlang pølse og settes på kjøl. Den er lettere å dele når den er litt kald. En kjeks skal være rundt 25-30 g. Om du vil ha de tykkere må du justere steketiden. Strø på litt havsalt på toppen av hver kjeks for å få litt salt smak med det søte. De er ferdige når de er litt gylne på kantene.

Stekes på 180C i 9 min.

___

Tips:

Om sjokolade ikke er populært i huset så kan man erstatte det med nøtter, tørket tranebær eller annet tørket produkter.

Laget av landslagskonditor Xiao Juan Peng