Hvit sjokolade/lakrismousse med sitronkrem og marengs
En deilig, flott og ikke minst smakfull dessert. Det er mange steg i oppskriften, men følger du den nøye er du garantert å imponere i middagsselskapet! Oppskriften passer til 6 personer.
En deilig, flott og ikke minst smakfull dessert. Det er mange steg i oppskriften, men følger du den nøye er du garantert å imponere i middagsselskapet! Oppskriften passer til 6 personer.
Ingredienser Hvit sjokolade/lakrismousse med sitronkrem og marengs
Hvit sjokolademousse:
Hvit sjokoladeglace:
Mørdeig:
Sitronkrem:
Syrlig Mikro-sponge:
Marengs (pikekyss):
Hvit sjokolademousse:
Smelt sjokoladen i vannbad
Bløtlegg gelatin i iskaldt vann.
Varm opp fløte, melk og sukker, pisk inn eggeplommen og varm opp til det tykner under omrøring- dette går raskt. Sil umiddelbart over i kald bolle. Rør inn lakrispulver.
Klem ut vannet av gelatinen, og smelt den i den varme sausen.
Vend inn sjokoladen og la dette avkjøle seg til ca 35°C.
Pisk fløten til myk krem og vend forsiktig inn.
Fylles i ønskede former og frys inn.
Hvit sjokoladeglace:
Varm opp melk og glukose, hell dette over hakket sjokolade og lag en emulsjon.
Rør med slikkepott og ikke visp.
Klem ut vannet av gelatinen og tilsett i glasuren.
Bruk glasuren ved ca 30°C, og glaser de frosne moussene.
Glasuren kan gjerne farges eller tilsettes titandioksid.
Mørdeig:
Rør deigen sammen med eltekrok eller grind, til den akkurat blir til en deig.
Pakkes i plast og hviles i kjøleskap i ett par timer.
Ta deigen ut, temperer den litt og kjevle den tynt ut.
Stekes på 180°C til gylden. Avkjøl og brekk opp i flak.
Sitronkrem:
Bland sukker og maizenna godt sammen.
Pisk eggene lett og bland så disse med alle de andre ingrediensene i en liten kjele.
Kok opp kremen under omrøring, og la den småkoke i ett halvt minutt.
Sil den av over i en kald bolle. Avkjøl til ca 40°C og rør inn temperert smør.
Dekkes med plast og avkjøles.
Syrlig Mikro-sponge:
Kjør alt glatt på blender, sil røren og hell over på espuma-flaske.
Fyll på 2 patroner og la gjerne stå et par timer.
Stikk noen hull i bunnen på noen pappkopper, fyll koppene halvveis opp med espuma, og stek på full styrke i mikro ovnen i ca 45-60 minutter.
Skjær kaken løs fra koppen med en kniv.
Marengs (pikekyss):
Pisk eggehvitene ved middels fart til de begynner å bli stive.
Tilsett så litt og litt sukker og pisk til slutt til massen er stiv og blank.
Sprøyt topper med glatt tyll eller stjernetyll, og stekes i 60 minutter ved 100°.
Skru av ovnen og la de ettersteke/tørke i ovnen i 1 time til.
Avkjøles og oppbevares i lufttett boks.
(Retten er også anrettet med litt frysetørrede bringebær, hele og pulveriserte.)
Vel bekomme!