Kransekakestenger

Kransekake hører med til 17. Mai-feiringen. Her er en oppskrift på kransekakestenger, en enklere variant viss du ikke har tid til å lage en hel kransekake, eller om du vil ha noen liggende rundt på kakefatet. Perfekt til å ha i fryseren og ta ut når du får gjester.

Ingredienser Kransekakestenger

500 g Mandler
360 g Melis
160 g Sukker
140 g Eggehvite

Slik gjør du:

  • Mal mandlene i en kvern.
  • Ha de malte mandlene i en kjøkkenmaskin, og bland sammen med melis, sukker og eggehvite.
  • Ha massen i en gryte med tykk bunn. Varm opp mens du rører godt i bunnen hele tiden.   Varmes opp til 64 grader.
  • Ha massen i en bakebolle og legg plast helt ned til for å unngå at det dannes en hinne.
  • La stå i 1-2 dager.
  • Rull ut pølser på ca. 1,5 cm diameter og del i ca. 10 cm lange stenger.
  • Stek på 180 grader i ca. 8 min.
  • Dekorer med melis og/eller sjokolade.

Kransekakestenger2-300x211.jpg

Laget av landslagskonditor Sunniva Nergård Myhre