Ingredienser Belgiske vafler
250 g Hvetemel
1ts Salt
4 Eggeplommer
4 Eggehviter
80 g Smør
30 g Fersk gjær
1.5 dl Melk
1.5 dl Vann
60 g Sukker
1 Vaniljestang
Slik gjør du
- Bland hvetemel, salt, smeltet smør, melk og vann. Rør så inn eggeplommene, gjæren, sukkeret og vaniljestangen, mens du stivpisker eggehviten og vender denne inn i røren til slutt.
- La røren stå fremme en times tid før du steker vaflene i et belgisk vaffeljern. Om du ikke har et slikt jern, så kan du bruke et vanlig vaffeljern. Belgiske vaffeljern finnes i flere butikker for elektriske produkter.
- Smør gjerne jernet med smeltet smør før du heller røren i jernet.
- Stekes til de blir gylne og sprø. Server gjerne med pisket kremfløte og rørte jordbær.
Velbekomme!
___
Tips: Du bør stivpiske eggeviten godt før du har det i med resten av råvarene
Laget av landslagsbaker Ivar Bakke