Nystekte vafler med sjokolade, karamell og eple

Hva med å servere nystekte vafler med en liten vri en kjølig høstdag? Denne kombinasjonen av vafler, karamell, sjokolade og epler er helt fantastisk!

Ingredienser Karamell:

100 g Sukker
25 g Smør
200 g Fløte
250 g Hvit sjokolade
2,5 g Maldonsalt
 

Ingredienser Sjokolademousse:

3 dl Fløte
60 g Eggeplomme
60 g Sukker
20 g vann
160 g Mørk sjokolade
 

Ingredienser Eplekompott:

5 stk Epler
50 g Sukker
 

Ingredienser Vaffelrøre:

4,5 dl Hvetemel
6 ss Sukker
1 ts Bakepulver
1 ts Kardemomme
1 ts Kanel
2 ts Vaniljesukker
4 dl Melk
2 dl Kefir
5 stk Egg
100 g Smeltet smør

Slik gjør du:

Karamell:

  • Smelt sukker og maldonsalt på svak til middels varme, til det er en gyllen karamell. Tilsett smøret og la det smelte inn. Hell deretter forsiktig i fløten under stadig omrøring, og rør til det har løst seg helt opp.
  • Når karamellen er rørt ut, siler du det over sjokoladen og vender det sammen med en slikkepott.
  • La den avkjøle litt før du kan ha det i ønsket form eller i et glass.

Sjokolademousse:

  • Visp fløte til den er ganske fast.
  • Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikro.
  • Ha eggeplommene i en kjøkkenmaskin, og pisk mens du koker opp sukkerlake til 118 grader. Når sukkerlaken er ferdig, heller du den sakte over eggeplommene mens du visper. Visp til røren er avkjølt.
  • Vend litt av kremen sammen med den smeltede sjokoladen, deretter blander du dette med eggeblandingen, og vend til slutt inn resten av kremen.
  • Ha dette over karamellen du lagde tidligere, og sett kjølig.
  • Når moussen har satt seg, kan du dekke toppen med eplekompotten.

Eplekompott:

  • Skrell eplene, og kutt de i litt store terninger. Ha eplebitene i en kjele og hell over sukker.
  • Ha plastfolie over kjelen, og la eplene stå småkoke til de er møre (for å få frem en litt krydret smak, kan du ha en kanelstang oppi kjelen).
  • Når eplene er møre, kan du ta kjelen av platen og kjøre dem sammen med en stavmikser. Sett så kompotten kjølig.

Vaffelrøre:

  • Bland sammen alt det tørre, og smelt smøret.
  • Ha egg og kefir i det tørre, og rør godt. Spe røren med melk, og tilsett til slutt smøret.
  • Stek vaflene, og server karamell, sjokolademousse og eplekompott ved siden, slik som på bildet.


___

Tips:

Etter at du har kjørt sammen eplekompotten, er det godt å ha noe motstand. Da kan du kutte et par epler i små terninger og blande sammen med kompotten.

 

Laget av landslagskonditor Thea Victoria Thoren Jensen