Ingredienser Ostekake
Gresskarkjernebunn:
85g Gresskarkjerne
140g Eggehvite
50g Sukker
30g Møllerens hvetemel
100g Melis
Ostekrem:
4pl Gelatin
300g Kremost naturell
180g Sukker
30g Pasjonsfruktpure
90g Pasjonsfruktpure
3dl Kremfløte
400g Cottagecheese
Gelelokk:
2pl Gelatin
200g Pure
Slik gjør du:
Gresskarkjernebunn
- Rist gresskarkjernene i steikeovnen på 200°C over/undervarme i ca. 5min
- Kjør hvetemel, melis og gresskarkjernene i en foodprosessor til du får passe store biter meg gresskarkjerner
- Pisk eggehvite og sukker til tynn marengs
- Vend forsiktig inn melblandingen
- Ta en springform på 26 cm, med bakepapir i bunnen, hel i røren og stryk den ut så den er like høy over alt.
- Stek på varmluft på 160°C i 25min
- Avkjøl i formen
Ostekrem
- Legg gelatinen i kaldt vann
- Kjør sukker og kremost i en foodprosessor
- Kok opp 30g pasjonsfruktpure og smelt gelatinen, og bland med 90g (romtemperert) pasjonsfruktpure
- Ha litt og litt pure i kremosten mens du rører
- Piske fløten til lett krem og vend inn i kremostblandingen
- Vend til slutt inn cottage cheese
- Skjær med en kniv rundt kanten av formen på den avkjølte gresskarbunnen og ta av formen. (her kan du også bruke en remse med plast mellom kakebunnen og formen, da er det lettere å få ostekaken ut av formen)
- Vask formen, bytt bakepapir og sett sammen igjen med gresskarbunnen.
- Hell ostekremen i formen, ”rist” forsiktig på formen så ostekremen blir jevnt fordelt
- Sett kaken i kjøleskapet til kaken får satt seg. Husk at kremen må bli stiv.
Gelelokk
- Bløtlegg gelatinen.
- Koko opp pure og smelt gelatin –
- Avkjøl gleatinen og puren.
- Hell det på toppen av kaken.
- Sett tilbake i kjøleskapet i 30 min
- Skjær med kniv rundt kanten av formen, ta av ringen og sett over på et kakefat.
- Pynt kaken med bær og frukt, etter eget ønske.
___
Tips og triks:
Du kan også lage din egen pasjonsfruktpure.
- Ta ut kjøtte fra frukten, 10 % sukker og 1-2 ss vann.
- La den koke i 2-3 min.
- Sil ut steinene.
Laget av landslagskonditor Vilde Nistad Strandos