Punsjstenger

Dersom formkaken du bakte forrige helg er blitt litt tørr, kan du bruke den til å lage deilige punsjstenger til kaffen. Du kan også bruke sukkerbrød for å lage disse små fristelsene!

Ingredienser Punsjstenger

Masse

200 g Kakesmuler/sukkerbrød/formkake
2 ss Rom, eller noen dråper romessens
50 g Melis
150 g Marsipan
1-2 ss Kakao
50 g Bremykt

Overtrekk

ca 200 g Marsipan
200 g Sjokolade

Slik gjør du:

  1. Bland alle ingrediensene godt, og sett massen kaldt.
  2. Når massen er avkjølt, triller du ut en 40 cm lang pølse og setter den tilbake i kjøleskapet.
  3. Kjevle ut marsipan på 2-2,5 mm, og minst 40 cm bred.
  4. Rull punsjstangen inn i marsipanen og del opp stangen i passe store biter.
  5. Smelt sjokolade og dypp hver ende.


Tips og triks:

Dersom kakesmulene er tørre, bør disse males opp og blandes med rom og eventuelt litt aprikossyltetøy 1 time før massen skal lages.

____ 

Laget av landslagsbaker Ivar Bakke