Hopp til hovedinnhold
Del denne siden:
X/Twitter
Facebook
LinkedIn
Kopier lenke
Forsiden BKLF
Småbakst
Brød
Kaker
Dessert
BKLF
Vi elsker deig
Scones
Scones
Brød
,
Småbakst
Tradisjonell fra Skottland.
Del denne siden:
X/Twitter
Facebook
LinkedIn
Kopier lenke
Ingredienser:
200 g Bremykt smør
200 g Sukker
2 stk Frø fra vaniljestenger
2 stk appelsiner Revet skall og saft
1450 g Møllerens mel
90 g Bakepulver
5 dl Fløte
5 dl Kefir
250 g Hakkede pecannøtter
250 g Rosiner
Egg og fløte til pensling
Steketid:
200°C i 20 min.
Slik gjør du:
Bland sammen smør, sukker, frøene fra 2 vaniljestenger, revet skall og saft fra 2 appelsiner.
Tilsett hvetemel og bakepulver og bland godt sammen i en kjøkkenmaskin.
Blandingen skal være gulaktig. Tilsett fløte, kefir og hakkede pecannøtter og bland godt sammen.
Tilsett rosinene, og bland dem forsiktig inn i deigen.
Vend deigen ut på et godt melet bord og kjevle deigen til et jevnt teppe på ca 1 1/2 cm tykkelse.
Stikk ut Scones ved å bruke et smalt kjøkkenglass, lokk e.l.
Pensle sconesene med egg og fløte og sett på en bakepapirkledd stekeplate.
Stek på 220 grader i ca 20 min.
Avkjøl på rist.