Ingredienser sommerboller
295 g Vann eller melk
90 g Sukker
590 g Siktet hvetemel
9 g Salt
15 g Gjær
100 g Smør
Ingredienser eggekrem
500 g Melk
1/2 Vaniljestang
6 stk Eggeplommer
60 g Sukker
40 g Siktet hvetemel
Ingredienser crumble
145 g Sukker
5 g Vaniljesukker
225 g Siktet hvetemel
Slik gjør du:
Bolledeig
- Elt sammen alle ingrediensene utenom smør.
- Når deigen begynner å komme sammen har du i smøret, litt etter litt. Smøret skjæres i små terninger før det has i deigen.
- La det heve i tre timer, eller til den er doblet i størrelse (mens deigen hever, lager du eggekrem, crumble og syltetøy).
- Del deigen i emner på 100 g, og form til boller.
- Hev emnene i 30 minutter til.
- Trykk godt ned i midten av bollen, og fyll med gul krem, syltetøy og crumble.
- La den heve litt til før steking.
- Stek på 200 grader midt i ovnen i 10 minutter.
Eggekrem
- Bland Sukker, mel og eggeplommer sammen.
- Ha melka og vaniljestangen i en kjele, og kok opp.
- La melka kjølne litt før du heller den over eggeplommemiksen. Pisk godt sammen og ha alt tilbake i kjelen.
- Kok opp kremen på svak varme mens du rører, og la den koke til den er tjukk.
- Overfør den ferdige kremen til en bolle, dekk godt med plastfolie og avkjøl.
Crumble
- Pisk smør og sukker hvitt.
- Bland inn melet slik at du får en smuldret deig.
- Sett på kjøl til den skal brukes.
Syltetøyet lager du av de bærene du ønsker / har tilgjengelig. Det er best med friske bær, men du kan også bruke fryste.
___
Laget av landslagsbaker Jonathan Burt